Forum Ninja 250R Community
 
IndeksPORTALPendaftaranLogin

Share | 
 

 SALAM DARI MALAYSIA

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
PengirimMessage
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   20/10/2008, 00:20

saya udah coba upload gambar2 terbari di Convoi GP,tapi tidak berhasil,nanti esok say akan coba lagi.maaf ya.
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
Lowrider
Calon Jendral
Calon Jendral


Male Number of posts : 10
Age : 38
Points : 0
Registration date : 09.10.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   23/10/2008, 06:56

Terima kasih kepada Ninja2 Indo yg datang menyaksikan MotoGP Sepang Malaysia..
Kembali Ke Atas Go down
ofik
Letnan Jendral
Letnan Jendral


Male Number of posts : 1454
Age : 29
Lokasi : banDung..
Points : 77
Registration date : 02.07.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   23/10/2008, 12:15

next MotoGP Sepang Malaysia, I'll be there... cheers
Kembali Ke Atas Go down
http://www.ventura.co.nr
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   28/10/2008, 22:42

setelah melihat bagai mana rider di GP Sepang,saya sendiri pun mau rasakan kehebatan nya track sepang ini,nah gambar pertama ninin yg bermain2 di SIC bersama sticker????????? hehehehehehe TQ TQ TQ



Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   28/10/2008, 22:55

memang menggigil dan terketar ketar perasaan ku sebelum bermula,tapi setelah habis sekali pusing,ya perasaan takut itu hilang.pelajaran yg saya terima ialah,saya masih banyak kena belajar teknik2 tunggangan,membaca dan bercakap emang senang,tapi untuk melakukan nya bukan senang,kerana
1-kalau terjadi apa2 wah mahal mau ganti2 barang2 ninja nya,anak2 dan isteri mau makan apa kalau saya kemalangan,kerna gaji nya tidak tetap,kalau cuti maka gak makan!!!!!!!!!hahahahahahahahahaha
tapi kerana resah gelisah mau tau apa rasa nya,ku coba juga walau GAGAL untuk mencecah lutut ku semasa CONER2 tu. brother ini nungang ZXR nya seperti halilintar,emang gak bisa ku kejar ,gila ! laju sekali,boleh di katakan memang nipis knee slider nya selepas nunggang. wahhhhhhhh aku mau menuntut sama dia ni, tapi bagai mana???????????? setelah saya di potong dia bisa hilang terusssssssssssssss mengambil coner seperti jalan nya lurussssss.

berbeda lean angle dia sama saya Embarassed Embarassed


coba bandinkan gambar yg di atas emang udah hilang segala keberaniian zaman bujangan dulu2
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   28/10/2008, 23:12




berbeda kali kan
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   28/10/2008, 23:19

ia memang dia pakai tayar soft dan saya medium,tapi soal pengalaman bermain di Sepang ini juga penting,kerna mesti lancar di mana mesti slowdown dan di mana boleh full semasa coner2


terperanjat sebentar apa bila si jagoan tiba2 ada di sebelah ku affraid ,dia pandang line untuk ngambil coner,saya mandang DIA tongue tongue tongue


tapi satu pengalaman manis dan berguna,


Terakhir diubah oleh kirana tanggal 15/1/2009, 21:23, total 1 kali diubah
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   28/10/2008, 23:37

semasa mau ke GP sepang dulu

Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   28/10/2008, 23:44

masih belum dapat gambar2 semasa berconvoi di hiway langgar lampu merah di pekan dan jalan raya seta semua kereta berhenti di tahan pak polisi supaya kami bisa aman bergerak,ni gambar pak polisi yg menjaga kami


kamu semua boleh bawak laju,kalau boleh kejar motor polis saya,asalkan jangan potong saya,YAYAYAYAYA tapi dia bawak max 110kmh Sleep
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
redseDuction
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 451
Age : 36
Lokasi : coconut hut
Points : 6
Registration date : 07.07.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   29/10/2008, 15:11

Lowrider wrote:
redseDuction wrote:
jadi kapan kita turing ke malaysia...hehehehehe Twisted Evil

boleh saja.. naik ferry laaa. kapan= bila kan... di sini kapan bermaksud 'kain kapan'= kain putih untuk bungkus mayat@orang meninggal...

iya bro...kapan in indo means is when...Smile
Kembali Ke Atas Go down
http://www.cyber-ninja250r.co.cc/
redseDuction
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 451
Age : 36
Lokasi : coconut hut
Points : 6
Registration date : 07.07.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   29/10/2008, 15:14

mantap kali lah bro-bro kita dari malaysia ini...tambah gk sabar neh mo turing ke malaysia....hayo divisi turing...mohon agar segera d realisasikan...hehehehehe Twisted Evil Twisted Evil

ps : bro kirana sudah pasang stiker komunitas ya kelihatannya..... 2 jempol bro...
Kembali Ke Atas Go down
http://www.cyber-ninja250r.co.cc/
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   29/10/2008, 17:35

kalau GP di siang hari gambar nya lain,kalau GP nya di malam hari, Very Happy Very Happy Very Happy gambar nya segini kok,jadi RIMO cewek2 nya. ganas kali,tapi gak apa apa,aku rela kalau RIMO RIMO ini mau makan ku.

Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   12/1/2009, 01:29

Jutaan terimakasih saya ucapkan kepada semua teman2 di Jakarta kerana sudi datang dan berkumpul di malam 5hn Jan yg lalu. layanan mesra dari saudara semua tidak akan saya lupakan,
kepada bro Sigit ----------------- aduh,aku tak dapat berkata apa2,u memang hebat.
terasa seperti VIP diri ini.
Bro Bram------------- TQ banyak2 bro.semoga perniagaan akan lebih maju dan tak terkata juga di atas segala2nya .


Sedih sekali kerana hampir semua gambar di sana terpadam oleh anak ku,jika ada sesiapa yg ada gambar2 dimalam Hari Jadi ku itu,saya minta tolong poskan kepada saya yaaaaaaaaaaaaaa. kenangan indah tuuuuuuuuuuu.

email: bad_kul@yahoo.com






gambar2 kenangan bersama teman2 disana udah hilang,terpadam oleh anak ku.
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
iwanchez
Calon Jendral
Calon Jendral


Male Number of posts : 24
Age : 41
Lokasi : Pusat
Points : 19
Registration date : 24.10.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   12/1/2009, 15:35

Hola bro kirana.. Msh ingat kah? Aq kembarannya Zahid ya.. ha ha ha.. Mgkn maret aq ke Malay bs antar ke davidchoo ya.. Foto2nya aq email aja ya.. Thx b4..
Kembali Ke Atas Go down
http://ninja250r-community.com
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   12/1/2009, 23:58

Bro Iwanchez: David di Penang bukan di KL 360KM tu di utara,seberang laut lagi tu.

kembarnya ya, hehehehe ni ada


Dia kirim salam sama u jugak tu.
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   13/1/2009, 00:09

tolong bilang sama teman2 disana, siapkan surat rasmi untuk meminta kebenaran untuk membawa masuk Ninin nya ke Malaysia untuk kita lakukan ride dari KL ke Thailand. urusan di pehak custom udah di uruskan,lagi mencari penganjur untuk penginapan teman2 semua di hotel2 dan makan minum sedang di uruskan. coba aja siapkan dalam 15 ninja.
Yuk kita bikin touring Indonesia ke Malaysia ke Thailand cheers
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   13/1/2009, 00:17

BBQ pada 10hb Jan 2009




Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
iwanchez
Calon Jendral
Calon Jendral


Male Number of posts : 24
Age : 41
Lokasi : Pusat
Points : 19
Registration date : 24.10.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   13/1/2009, 10:32

Bukan di KL ya, moga2 bs ksana.. Salam jg, tp yg mana ya saudara kembarku???? Call me Chez bro.. Semoga bs terwujud touring antar negara ini ya bro.. C U Soon!!
Sungguh ungkapan yg lucu sekalee!!!
terperanjat sebentar apa bila si jagoan tiba2 ada di sebelah ku affraid ,dia pandang line untuk ngambil coner,saya mandang DIA tongue tongue tongue
Kembali Ke Atas Go down
http://ninja250r-community.com
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   15/1/2009, 01:20

Kala udah di KL dan saya off/cuti,tolong di call saya aja,ya.
(+6)012-2360117,bila kesini?
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   15/1/2009, 21:06

Chez: udah dapat sikit2 kemajuan,tu yg di depan dia juga,baru di tukar cat ninin nya, ya lama2 hilang juga dia di depan Surprised


Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   23/1/2009, 00:35

http://www.kawasaki.co.uk/categoryCGMA.asp?CId=FEBBB622D





barang2 ini boleh di order dari HQ Kawasaki Malaysia.tapi mahal2 belaka. lagi mahal dari harga di katalog
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
zaloefirst
Letnan Jendral
Letnan Jendral


Male Number of posts : 687
Age : 32
Lokasi : Bandung
Points : 599
Registration date : 22.12.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   23/1/2009, 10:15

bro kirana....

salam kenal dari bandung.

klo riding shoes kawasaki harganya berapa?
Kembali Ke Atas Go down
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   24/1/2009, 15:51

http://www.kawasaki.co.uk/categoryCGMA.asp?CId=FEBBB622D

harga2nya ada di dalam page di atas ini,dan di tambah sekitar 15Euro
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
syazwan



Male Number of posts : 4
Age : 27
Points : 1
Registration date : 14.03.09

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   14/3/2009, 08:34

a'kum.. and hello for all.. Yes I'm from Malaysia, my name is Syazwan. 20 is my age.. nowadays I live at Petaling Jaya and I really hope after I'm graduate I'll buy 1 for me, so that my old Yamaha 135LC could I give to my little brother. But for me the price a bit expensive compared to other countries like yours in Indonesia.. Regarding this, I'm a bit disappointed. Hopefully you all can share a lot of information here.. with me also.. hahaa! cheers! gelombang
Kembali Ke Atas Go down
http://www.myspace.com/cubefamily
Sponsored content




PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   Today at 17:37

Kembali Ke Atas Go down
 
SALAM DARI MALAYSIA
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 8 dari 8Pilih halaman : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 Similar topics
-
» SALAM DARI MALAYSIA
» salam kenal yaa dari anak ninja samarinda
» Salam Perkenalan dari Malaysia
» Salam Dari Surabaya......
» Salam kenal dari Peking Ujung Aspal Pondok Gede Mohon ijin bergabung

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
Forum Ninja 250R Community :: BERANDA :: Perkenalan-
Navigasi: