Forum Ninja 250R Community
 
IndeksPORTALPendaftaranLogin

Share | 
 

 SALAM DARI MALAYSIA

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
Pilih halaman : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
PengirimMessage
owat95
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 290
Age : 95
Lokasi : bekasi
Points : 40
Registration date : 14.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   24/8/2008, 22:38

bro kirana "emang bikin bangga" sering2 yah bro ke forum ini
Kembali Ke Atas Go down
http://www.ncc.or.id
micorosoft
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 267
Age : 34
Lokasi : Jack-Team
Points : -3
Registration date : 24.08.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   29/8/2008, 00:39

salam kenal dr saya dr indo..
Kembali Ke Atas Go down
http://www.oragenah.com
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   3/9/2008, 23:41

Baru dapat mklumat dari HQ Kawasaki Malaysia, jualan Khas untuk pemilik Ninja 250R baru,tawaran jacket Kawasaki Ninja 250



so saya pergi sendiri.


kalau ada yg mau pesan,kena cepat,pasal hanya boleh beli 2pc aja. mesh/lubang angin di bahagian warna hitam bawah tangan,dan sisip tepi badan dan dada.ada baju hujan di dalam tutup sampai hujung tangan,boleh di buka


Very Happy Laughing bounce lol!
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
cipto
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 387
Age : 40
Lokasi : Medan
Points : 29
Registration date : 26.05.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   4/9/2008, 10:24

@Kirana
di daerah mana malaysia bisa dibeli jacket air mesh kawasaki?apa nama toko ,alamat jalan ,no berapa dan telepon nya ?
serta berapa harganya?
Kembali Ke Atas Go down
ahimawa
Letnan Jendral
Letnan Jendral


Male Number of posts : 953
Age : 34
Lokasi : Jakarta
Points : 60
Registration date : 06.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   4/9/2008, 10:43

RM170 = brp Rupiah ya??
Kembali Ke Atas Go down
http://www.cyber-ninja250r.co.cc
sgt1
Brigadir Jendral
Brigadir Jendral


Male Number of posts : 90
Age : 39
Points : -1
Registration date : 01.08.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   4/9/2008, 10:52

Bro kirana , Salam kenal
Kembali Ke Atas Go down
http://www.sgt.com
cipto
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 387
Age : 40
Lokasi : Medan
Points : 29
Registration date : 26.05.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   4/9/2008, 11:00

HQ KAWASAKI MALAYSIA terletak di jalan apa dan no berapa.serta nomor telepon nya kalo ada pak Smile
Kembali Ke Atas Go down
banderas
Letnan Jendral
Letnan Jendral


Male Number of posts : 510
Lokasi : Legian - Bali
Points : 23
Registration date : 31.05.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   5/9/2008, 03:57

^ bro Cipto bakal ngeborong lg nih.. ck..ck..ck.. Smile
Kembali Ke Atas Go down
cipto
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 387
Age : 40
Lokasi : Medan
Points : 29
Registration date : 26.05.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   5/9/2008, 10:15

da borong ,baru buka lapak Razz
ayo ayo,laris manis ....laris manis .... buat bro banderas beli sebiji bayar harga 2 biji kakakkakaa........... Razz
Kembali Ke Atas Go down
Jimmy B
Letnan Jendral
Letnan Jendral


Male Number of posts : 1305
Age : 44
Lokasi : Brisbane, Australia
Points : 7
Registration date : 14.07.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   5/9/2008, 11:26

Bro Kirana,

Di mana alamat HQ Kawasaki di Malaysia?
I like the jacket....same color with my bike....pisang
Kembali Ke Atas Go down
http://www.cyber-ninja250r.co.cc
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   8/9/2008, 02:07

KAWASAKI MOTOR(MALAYSIA)SDN.BHD.
No 12,Jalan Jurunilai U1/20,seksyen U1,
Hicom Glenmarie Industrial Park,
40150 Shah Alam,
Selangor,
Malaysia.

Tel: 603-55665688 Fax: 603-55665699 Email: kawasaki@kssbmy.com.my



Harap maaf,saya akan beli 2pc,sayang pula kalau tak beli untuk sendiri dan satu untuk teman,pasal Limited edition Khas untuk Ninja 250R kita. Kalau saudara semua boleh dapat tel dan bertanya pada HQ,ya ,saya boleh bantu ngambil dan kirim kan. problem nya,kalau bukan pemilik Ninja 250R (2008) Malaysia,harganya RM380. semasa beli di HQ kami mesti isi borang dan bawak ID ,HQ akan periksa di dalam data Kawasaki Malaysia,kalau betul dan asli pemilik Ninja 250R,harga akan di tawarkan pada RM170, kalau masih mau saya belikan,ya boleh.tapi harganya RM380, duit minyak petrol saya sekitar RM30 aja,jarak perjalanan dari rumah ke HQ adalah sekitar 140KM x 2 = 280KM .1jam 25min pergi dan 1jam 25 min balik. Kalau ada teman2 lain di Malaysia yg belum beli jacket ini dan mereka adalah pemilik Ninja 250R,suruh mereka tolong belikan untuk saudara,lalu kirim melalui post ke sana. Kalau melalui saya pun akan hantar melalui post.
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   8/9/2008, 02:13

gambar dari depan,tapi tak lama yaaaaaa.maluuuuuuuuuuu kok,ini size XL,tapi setelah di coba2 saya ngambil size L aja,berat badan 84KG ketinggian 170cm.
Sudah padam gambar nya,


Terakhir diubah oleh kirana tanggal 10/9/2008, 15:13, total 1 kali diubah
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   8/9/2008, 02:19

Kawasaki Malaysia akan hantar ke ejen2 seluruh Malaysia 1pc sebagai contoh,pemilik atau pembeli baru Ninja 250R boleh buat order dari kedai beli motor untuk JACKET limited edition NINJA 250R.
Kalau tidak hujan esok ptang akan pergi beli jacket ini sebelum habis di sapu oleh pemlik kawasaki yg lain2.kerna bila buka forum lain,ramai yg mau beli juga,dan mereka bukan pemilik Ninja 250R kita.
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
ADI CN250 BDG
Calon Jendral
Calon Jendral


Male Number of posts : 17
Age : 32
Lokasi : S.Hatta Bandung
Points : 0
Registration date : 10.09.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   10/9/2008, 13:18

Salam kenal Bro,from MALAYSIA...
sy ADI from BANDUNG mewakili CLUB NINJA 250 BANDUNG (CN250)
siap membantu bila butuh bantuan or tumpangan di BANDUNG Laughing
Kembali Ke Atas Go down
http://www.cyber-ninja250r.co.cc
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   10/9/2008, 15:26

Salam kenal juga bro ADI,emang saya mau ke Bandung,hanya masih belum ada kelapanan dan Duit hehehehehe.mau beli jeans dan jacket motor di sana.sambil rehat2 dan jumpa cewek Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
Admin
Admin
Admin


Male Number of posts : 979
Age : 39
Lokasi : BuitenZorg Town
Points : 102
Registration date : 20.05.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   12/9/2008, 18:52

kirana wrote:
Salam kenal juga bro ADI,emang saya mau ke Bandung,hanya masih belum ada kelapanan dan Duit hehehehehe.mau beli jeans dan jacket motor di sana.sambil rehat2 dan jumpa cewek Very Happy
mampir di Bogor dulu pastinya Very Happy

_________________
Taufik of BuitenZorg
http://tmcblog.com | http://motorklasik.wordpress.com

Kembali Ke Atas Go down
http://cyber-ninja250r.darkbb.com
Guest
Tamu



PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   12/9/2008, 20:09

yang pasti dari bandara soekarno hatta, ke rumah 9w dulu di cengkareng. hehe..
Kembali Ke Atas Go down
kirana
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 281
Age : 50
Points : 93
Registration date : 19.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   13/9/2008, 13:29

takut tak cukup masa,kalau pergi pun hanya satu malam 2 hari aja.
Kembali Ke Atas Go down
http://badrul.discovermangosteen.com/    or   www.extrememan2u.c
w0ngndes0
Brigadir Jendral
Brigadir Jendral


Male Number of posts : 98
Age : 32
Lokasi : Indonesia Timur
Points : 80
Registration date : 17.09.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   25/9/2008, 06:03

wow from malaysia Shocked
welcome bro welcome
salam buat mbak siti nurhaliza
Kembali Ke Atas Go down
http://w0ngndes0.wordpress.com
Lowrider
Calon Jendral
Calon Jendral


Male Number of posts : 10
Age : 38
Points : 0
Registration date : 09.10.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   9/10/2008, 10:01

Salam Ninja Indonesia. Saya Lowrider dari Malaysia... Juga bersama grup kirana yang sekrang digelar Ninja250r Malaysia...

Selamat berkenalan semua, semoga dapat berkongsi cerita ninja... ninja saya belum modify cuma telah dipasang slip on stainless stell yoshi...

ini gambar ninja2 Malaysia dalam 30 orang paling ramai dapat dikumpulkan setakat ini. Tapi masih ramai yang belum ada kelapangan.



Endless..

Kembali Ke Atas Go down
Kalem
Letnan Jendral
Letnan Jendral


Male Number of posts : 1493
Age : 47
Lokasi : Jakarta
Points : -18
Registration date : 30.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   9/10/2008, 10:33

welcome to join N250R-Community the worldwide Ninja 250R community.
Salam buat riders disana...salut.
Kembali Ke Atas Go down
http://www.harmanuratkayu.multiply.com
ahimawa
Letnan Jendral
Letnan Jendral


Male Number of posts : 953
Age : 34
Lokasi : Jakarta
Points : 60
Registration date : 06.06.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   9/10/2008, 10:53

di malaysia ada yg biru ya...
Kembali Ke Atas Go down
http://www.cyber-ninja250r.co.cc
Abdy
Mayor Jendral
Mayor Jendral


Male Number of posts : 451
Age : 39
Lokasi : Jakarta Timur
Points : 37
Registration date : 02.09.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   9/10/2008, 11:42

iyalah coba lihat websitenya kawasaki malaysia dech
Kembali Ke Atas Go down
Jordan
Letnan Jendral
Letnan Jendral


Male Number of posts : 501
Age : 40
Points : 157
Registration date : 10.08.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   9/10/2008, 11:49

salam kenal untuk Malaysia, kpn2 kynya harus touring ke sana tuh
Kembali Ke Atas Go down
http://yahoo.com
ofik
Letnan Jendral
Letnan Jendral


Male Number of posts : 1454
Age : 29
Lokasi : banDung..
Points : 77
Registration date : 02.07.08

PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   9/10/2008, 12:54

nanti kalo saya sudah pindah ke malaysia... saya ikut kumpul ya sama bro kirana...?
Kembali Ke Atas Go down
http://www.ventura.co.nr
Sponsored content




PostSubyek: Re: SALAM DARI MALAYSIA   Today at 23:32

Kembali Ke Atas Go down
 
SALAM DARI MALAYSIA
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 6 dari 8Pilih halaman : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» SALAM DARI MALAYSIA
» salam kenal yaa dari anak ninja samarinda
» Salam Perkenalan dari Malaysia
» Salam Dari Surabaya......
» Salam kenal dari Peking Ujung Aspal Pondok Gede Mohon ijin bergabung

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
Forum Ninja 250R Community :: BERANDA :: Perkenalan-
Navigasi: